Jelenlegi hely

A reszponzív honlap elvárás az interneten

A reszponzív honlap elvárás az internetenHa honlapot szeretnél készíttetni, vagy csak böngészed az internetet, akkor valószínűleg tisztában vagy azzal, hogy mennyivel megkönnyíti az internetezést az, ha egy weboldal mobilra is optimalizálva van. A mobilra optimalizált honlapkészítés, vagy reszponzív weboldal több szempontból is elengedhetetlen manapság.

Először is, az internetezők többsége manapság már okostelefonról, tabletről böngészi az internetet. Ha nem akarod elveszíteni ezeket az internetezőket (potenciális ügyfeleket, vásárlókat), akkor úgy kell elkészíteni a weboldalad, hogy minden eszközről egyformán jól használható legyen.

Gyakorlatban ez úgy működik, hogy a weboldal tartalmának megjelenítése dinamikusan változik a felhasználó kijelzőjének függvényében. A szövegek olvashatók maradnak (betűméretre és elrendezésre is), a képek mérete csökken, az űrlapok, kitöltendő mezők könnyen kattinthatók, kitölthetők maradnak. Olyan dolgokra kell még odafigyelni, hogy pl. a telefonszámok, e-mail címek mobilon legyenek kattinthatók, ugyanis a használhatóságot ez is jelentősen javítja.

Nem csak a felhasználói szempontokat kell figyelembe venni, hanem a látogatószerzést is. Az internetes látogatószerzés legfontosabb része a keresőoptimalizálás. A Google előrébb sorolja a találatok között azokat a honlapokat, melyek reszponzívak. Emellett a Google egyre jobban előtérbe helyezi a honlapok mobilos verziója alapján történő indexelést, így a jövőben többszörösen hátrányba kerülhetnek azok a honlapok, melyek nem reszponzívak.

Back to top