Jelenlegi hely

Miből tevődik össze a klíma ára?

Miből tevődik össze a klíma ára?Ahogy melegednek egyre jobban a nyarak, úgy vásárolnak egyre többen klímát otthonukba, irodájukba. Az egyik legelső szempont, ami alapján választanak a vásárlók maguknak berendezést, az a klíma ára. A klíma árának több összetevője is van, ezeket fogjuk bemutatni.

A készülék

A klíma árának nagy részét magának a készüléknek az ára adja. A készülék ára azonban számos tényezőtől függ. Először is el kell dönteni, hogy on-off vagy inverteres klímát szeretnénk. Az inverteres klímák drágábbak, azonban hosszú távon visszahozzák a plusz költségeket, így érdemes ezt figyelembe venni, mielőtt klímát választunk. A készülék árát befolyásolja még pl. a klíma teljesítménye is. Minél nagyobb a teljesítmény, annál drágább a készülék.

Szintén a készülékek árához tartoznak a funkciók, extrák költségei is. Ha csak hűtésre szeretnénk a klímát használni, és semmilyen extra funkcióra nem lesz szükségünk, akkor viszonylag olcsón megúszhatjuk a vásárlást. Ha azonban fűtésre is optimalizált készüléket szeretnénk, wi-fin keresztül is akarjuk üzemeltetni, vagy design klímára van szükségünk, akkor ezeket az extrákat meg kell fizetni.

A klíma szerelés költségei

A klíma szerelés ára alacsonyabb, mint maga a készülék, azonban mégis jelentős összeget tesz ki. Mivel csak regisztrált szakember telepíthet klímát, így nem nagyon van más választásunk, mint megfizetni egy ilyen szakembert. A szerelés költségei általában egy alap költségből állnak, valamint pluszban kell fizetni, ha több anyagot kell felhasználni, vagy ha nagyon magasban, veszélyes helyen kell telepíteni a készüléket.

Back to top