Jelenlegi hely

Nagyon fontos az anyajegyszűrés

Nagyon fontos az anyajegyszűrésAhogy a bőrünket, úgy a bőrön található anyagjegyeket is óvni, ellenőrizni, szűrni kell, ha el akarjuk kerülni a komolyabb egészségügyi problémákat. Bármi történik a bőrrel fiatal korunkban, biztosak lehetünk abban, hogy később ezeknek a problémáknak nyoma lesz.

A bőrhöz hasonlóan az anyajegyek is barnulnak, károsodnak a napfény vagy a szolárium hatására, a legfontosabb jellemzőjük pedig az, hogy rosszindulatú daganatok indulhatnak ki belőlük. Emiatt nagyon fontos az anyajegyszűrés.

Az anyagjegyszűrést bőrgyógyász szakorvos végzi egy dermatoszkóp segítségével. Ez egy olyan eszköz, melynek segítségével tízszeres nagyítást lehet elérni, így nagyon alaposan meg lehet vele vizsgálni az anyajegyeket. A bőrgyógyászok az anyajegyek felületét vizsgálják, tudják, hogy milyen elváltozásokat, ismertetőket kell keresniük, melyek problémát jelezhetnek.

Ha problémás anyajegyet talál a bőrgyógyász, akkor lehetőség van annak eltávolítására (feltéve, hogy nem áll fenn valamilyen kizáró ok). A problémának több oka is lehet. Az egyik természetesen, ha úgy ítéli meg a bőrgyógyász, hogy az anyagjegyből rosszindulatú daganat alakulhat ki. A másik, ha zavaró helyen van az anyajegy. Ilyen lehet pl. az arcon található anyajegy, melyet borotválkozás során rendszeresen felsértünk, vagy, ha pl. ruhával rendszeresen beleakadunk.

Back to top