Jelenlegi hely

Őszi virághagyma ültetés tudnivalók

Őszi virághagyma ültetés tudnivalókHa látványos kertet, udvart szeretnél magadnak, ha virágokkal szeretnéd szebbé tenni otthonod, környezeted, akkor ősszel kell elkezdeni az előkészületeket, a teendő az őszi virághagyma ültetés. Lássuk, hogy mit érdemes tudni erről a folyamatról, hogy a virágok a következő szezonra a lehető legszebbek legyenek.

Fontos, hogy a virághagyma ültetés idejét még a téli fagyok előtti időpontra időzítsd, ugyanis mire a fagy megjön, addigra már a földben legyenek a virághagymák, hogy a téli időszakot a földben tudják már megkezdeni, ez az időszak ugyanis nagyon fontos a virágok fejlődését tekintve.

Az ültetés idején kívül egyéb dolgokra is figyelj oda. A virághagymákat akkor vásárold meg, amikor egyből el is tudod azokat ültetni. Ha várnod kell egy kicsit, akkor hűvös, száraz helyen tárold őket.

Olyan helyre ültessük a virághagymákat, ahol a lehető legtöbbet lesznek majd a napon, ugyanis a rendszeres, folyamatos napsütés nagyon nagy mértékben hozzájárul a virágok szépségéhez, egészségéhez.

Az ültetési mélység általában 10-15 cm legyen, ez szinte mindegyik virághagymának megfelelő lesz. Ültetéskor kerüljük a trágyát, műtrágyát, ne használjunk talajfertőtlenítőket, és a talaj ne legyen nagyon nedves, ezek ugyanis rossz hatással lehetnek a virágok növekedésére.

Az elültetett virághagymákat földdel kell betakarni, majd pedig érdemes egy kicsit megöntözni, különösen meleg, száraz idő esetén.

Back to top