Jelenlegi hely

Mikor milyen koszorú illik temetésre?

Mikor milyen koszorú illik temetésre?Ahogy az életünkben számos területen, úgy a temetésekkel kapcsolatban is vannak olyan hagyományok, illendőségek, melyeket követni kell. A legtöbben koszorút visznek emlékezésük jeléül, de az sem mindegy, hogy a különböző koszorú típusok közül melyiket választjuk.

Az álló koszorúk általában a szertartásokhoz szorosan kapcsolódnak, ilyet vinni nem illik, hanem a családtagok szoktak álló koszorút venni, és a szertartás díszítésekor is felhasználják. Az álló koszorúk a legdrágábbak, de ezek a legszebbek is. Egy méternél magasabbak is lehetnek, és ezek tartalmazzák a legtöbb virágot is.

A következő szint a fekvő koszorú, domborkoszorú. Ezek a koszorúk kisebbek, mint az álló koszorúk, kinézetre egy félgömbre hasonlítanak. Fekvő koszorúkat lehet vinni temetésre, általában hozzátartozók, családtagok szoktak domborkoszorút vinni temetésre. Arra azért illik ügyelni, hogy az élénk színű virágok helyett részesítsük inkább előnyben a visszafogottabb színeket.

Barátok, közelebbi ismerősök a görög koszorúkat szokták választani. A görög koszorúk megint kisebbek, általában 50-80 cm-es átmérővel lehet számolni. Ezek már nem félgömb alakúak, hanem kör alakú koszorúk, a közepük viszont üres, lyukas. Annak ellenére, hogy kisebb koszorúról van szó, rengeteg virággal készül, és szép, látványos tud lenni.

A távolabbi ismerősök nem koszorút, hanem sírcsokrot vagy virágot szoktak vinni általában.

Back to top