Jelenlegi hely

A klíma az egyik legjobb dolog a forróság ellen

A klíma az egyik legjobb dolog a forróság ellenÉvről évre egyre korábban köszönt be a nyári forróság, és a napok is egyre melegebbek. Emiatt egyre több embernek kell valamilyen megoldást találni otthonának, irodájának lehűtésére, elviselhetővé tételére. Az egyik legnépszerűbb megoldás a problémára a klíma vásárlás.

A klíma berendezések lényege, hogy a működésüknek köszönhetően hideg levegőt fújnak be a helyiségbe, ahol fel vannak szerelve, és így lehűtik a belső levegőt. A folyamat általában egy beltéri és egy kültéri klíma egységgel van megoldva, de mobil klíma esetén fix beépítést nélkül is megoldható a hűtés. Mi a fix klímákat fogjuk közelebbről megvizsgálni.

A klímák viszonylag olcsó megoldást kínálnak a meleg helyiségek problémájára, további előnyük, hogy szinte bármelyik lakásban, irodában kivitelezhetők, akár a 10. emeleten is. A modern klímákkal ráadásul nem csak hűteni, hanem fűteni is lehet. Természetesen egy lakás teljes fűtési rendszerét nem lehet egy klíma készülékkel helyettesíteni, de az őszi, tavaszi hűvösebb napokon kiválóan alkalmasak arra, hogy egy kis meleget csináljanak. Ez különösen nagy előnyt jelent a távfűtéssel fűtött lakások esetén, mivel a távfűtést csak a szezonban kapcsolják be, a szezonon kívüli hidegebb napokon magunknak kell megoldani a fűtést ilyen helyzetben. További előnye a modern klímáknak, hogy akár a belső levegő tisztítására is alkalmasak, mivel a levegőt forgatják.

Back to top