Jelenlegi hely

Pattanásos bőr kezelése: mit lehet tenni?

Pattanásos bőr kezelése: mit lehet tenni?A pattanásos bőr sokak számára rengeteg kellemetlenséggel, odafigyeléssel jár. A pattanások akkor alakulnak ki, ha a bőrben található ún. faggyúmirigyek eltömődnek, aminek következtében begyulladnak. A probléma általában fiatalabb korban keseríti meg az emberke életét, de a pattanásos bőr idősebb korban is kellemetlenségeket okozhat. Meg kell tehát tenni mindent a pattanás elleni védekezéshez.

A pattanásos bőr tünetei

A tünetek általában fiú, férfiak számára erősebbek, általában egy apró piros gömb jelenik meg a bőr felületén, amely pár napon belül eltűnik. Ha ez begyullad, akkor akár hetekig is eltarthat, amíg elmúlik a pattanás.

A pattanások megelőzése

Megelőzésre nem igazán van működő megoldás, inkább azért lehet tenni, hogy csökkentsük a pattanások kialakulásának esélyét. Először is el kell felejteni azt a tévhitet, hogy a bőr folyamatos tisztítása megelőzi a pattanásokat, ugyanis ez inkább növeli a faggyútermelést, ami növeli a pattanások kialakulásának esélyeit.

A pattanásos bőr kezelése

A pattanásos bőr ellen általában elegendő védelmet jelentenek a helyileg alkalmazott szerek, kozmetikumok. Ezek feladata, hogy hámlasztással vékonyítják a szaruréteget. Rengeteg különböző krém, kozmetikum közül választhatunk manapság, ha a a pattanások ellen szeretnénk védekezni. Ilyenek pl. az Algotherm algák, nyomelemek, tengervíz, gyógynövények alapokkal készülő kozmetikumai, melyek hidratálnak és nyugtatják a bőrfelszínt.

Back to top