Jelenlegi hely

Mennyi idő alatt telepítenek egy klímát?

Mennyi idő alatt telepítenek egy klímát?A klíma vásárlás szinte az egyetlen megoldás, ha nem tudjuk elviselni az egyre melegebb nyári időjárást. Bejegyzésünkben arról lesz szó, hogy ha elhatároztuk magunkat a vásárlásra, akkor mennyi idő alatt telepítenek egy klímát.

A klíma telepítési időt két részre érdemes bontani, az egyik, hogy a megrendelés leadását követően mennyi idő alatt tud jönni a szerelő, a másik pedig maga a szerelési idő.

Az, hogy mikor jön a szerelő, elsősorban attól függ, hogy szezon van-e a megrendeléskor, vagy hidegebb hónapban vagyunk. A nyári hónapokban gyakran csak hetekkel későbbre tudnak időpontot adni a szerelők, mert annyira be vannak táblázva. Megkerülni sem lehet őket, mert csak regisztrált, engedéllyel rendelkező szakember telepíthet klímát az előírások szerint. Télen és ősszel viszont akár pár munkanapon belül is szokott lenni szabad időpont. Érdemes tehát előre gondolkodni, és még a hidegebb hónapokban megoldani a klíma vásárlást.

Ha eljön a telepítés ideje, akkor a munkaidő is több tényezőtől függ. Ideális esetben, ahol jók a munkaviszonyok és közel kerül egymáshoz a kültéri és beltéri egység, általában 1-2 óra a munkaidő. Nehezebb „terep”, kialakítás esetén viszont akár 4-5 órás munka is lehet a klíma telepítés. Ez általában több anyagfelhasználással is jár, így bonyolultabb esetben a szerelési költségek is jelentősen megnövekedhetnek. Emiatt mindig érdemes már a telepítés előtt megnézetni a szakemberekkel a telepítési helyszínt, hogy fel tudjanak készülni.

Back to top