Jelenlegi hely

Arany karikagyűrűk otthoni tisztítása

Arany karikagyűrűk otthoni tisztításaA karikagyűrűk a legtöbbet használatban levő ékszerek közé tartoznak, ugyanis a házas emberek túlnyomó többsége mindig, minden nap viseli karikagyűrűjét. Ha ehhez hozzávesszük még azt is, hogy a karikagyűrűt a kezünkön viseljük, akkor nem csoda, hogy könnyen koszolódik, használódik.

Gyakori problémák, amik a karikagyűrűkkel elő szoktak fordulni pl. az, hogy a használat következtében elveszítik fényüket, és az is, hogy apró karcok jelennek meg rajtuk. Szerencsére ezeket a problémákat nagyon könnyű orvosolni, javítani.

A legegyszerűbb lehetőség, ha felkeresünk egy ötvöst, aki rendelkezik megfelelő géppel, eszközökkel a polírozáshoz. Ehhez azonban olyan speciális gépre lesz szükség, amely csak az ötvösöknél található meg, egy átlagos otthonban nem áll rendelkezésre. Lehetőség van azonban az arany karikagyűrűk otthoni tisztítására is.

Ha azt szeretnénk, hogy a karikagyűrű újra fényes legyen, akkor több otthoni lehetőség is rendelkezésünkre áll. Az egyik a magnéziummal történő tisztítás. Ha nincs is otthon magnézium porunk, a közeli patikában beszerezhető. A port vízbe öntjük, ebben hagyjuk állni a karikagyűrűt egy napon át, és újra fényes lesz a gyűrűnk. Másik megoldás az alkohollal történő áttörlés, ami után szárazra kell törölni a gyűrűt.

A zsíros szennyeződések eltávolítása, különösen a mintás karikagyűrűk esetén már nehezebb feladat lesz. Házi megoldás a gyűrű forró, mosogatószeres vízben történő tisztítása. Itt több dologra is figyelni kell. Az egyik, hogy a gyűrű nem érhet az edény falához. Emiatt pl. zsinórral kell belógatni az edénybe a gyűrűt, hogy nehogy leforrázzuk magunkat.

Back to top