Jelenlegi hely

Hogyan működik egy online patika?

Hogyan működik egy online patika?Amíg régebben gyógyszereket csak gyógyszertárakban lehetett vásárolni, addig ma már online is megrendelhetők a vény nélkül kapható készítmények. Nézzük meg, hogyan működik egy online patika, és maga a rendelés.

Ahogy feljebb is írtuk, csak vény nélküli gyógyszereket lehet online rendelni, és webshopot is kizárólag engedéllyel rendelkező gyógyszertár üzemeltethet, a gyógyszertár nevét pedig fel kell tüntetni a webshopban is. Az online kereskedelem nem egyenlő a gyógyszer házhoz szállítással. Házhoz szállítással több patika is foglalkozik, ilyen formában vényköteles gyógyszereket is lehet otthonra kapni.

Az online patikák weboldalán kell lenni egy jól látható logónak, amely az OGYÉI weboldalára linkel. Ezen a linken ellenőrizni lehet az adott patikát, és azt is, hogy rendelkezik a megfelelő engedéllyel gyógyszer kereskedelemhez.

Ahogy személyes vásárlásnál, úgy online gyógyszer rendelésnél is a vásárlók számára elérhetőnek kell lenni a betegtájékoztatóknak.

Maga az online vásárlás nagyon hasonló egy átlagos webshopos rendelés leadáshoz. Ki kell választani a termékeket, meg kell adni a szállítási címet, fizetési lehetőséget kell választani, majd pedig leadni a rendelést. Apróbb különbség lehet, hogy bizonyos termékekért lehet egészségpénztáron keresztül fizetni, így gyakran szokott ilyen fizetési módszer is lenni a gyógyszer webshopokban.

Back to top