Jelenlegi hely

A kerti dísznövények több szempontból is segítenek

A kerti dísznövények több szempontból is segítenekA kertben, udvaron elültetett növényeket elsősorban azért szeretjük, mert feldobják, szebbé teszik a területeket. Emellett azonban a kerti dísznövények számos egyéb előnnyel is rendelkeznek, nézzük meg a legfontosabbakat.

Egy kert megtervezése és gondozása segíti a kreativitást. Ha már dísznövényekkel foglalkozunk, akkor nem érdemes gondolkodás nélkül egymás mellé pakolni őket, hanem érdemes végiggondolni, hogy milyen lesz az összkép, melyik növényt hova érdemes ültetni, hogy a végén egy esztétikus eredményt kapjunk.

A kerti növények segítik a rendszeres testmozgást is. Gyakori probléma, hogy nem mozgunk eleget, különösen azok, akik ülőmunkát végeznek. A kertészkedés segít ebben is, mivel az ültetés, gazolás, öntözés gyakorlatilag az egész testet átmozgatják. Arról nem is beszélve, hogy minden a szabadban, friss levegőn történik, így még több egészségügyi előnyt élvezhetünk a kertészkedésnek köszönhetően.

A kertészkedés hobbinak is kiváló, nem csak minőségi időtöltést biztosít, hanem segíti a pihenést, kikapcsolódást is, és a stressz csökkentését is egyaránt. Olyan hobbiról van szó, amely nem idéz elő idegeskedést, ugyanis, ha esetleg egy évben mégsem az elképzeléseink szerint alakulnak a virágok, akkor sem kell kétségbe esni, mert a következő szezonban egy kis időráfordítással újra kitűnően nézhet ki a kertünk.

Back to top