Jelenlegi hely

Ezekre figyelj puzzle választáskor

Ezekre figyelj puzzle választáskorA puzzle az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási lehetőség, nagyon jól lehet vele szórakozni életkortól függetlenül. Ahhoz, hogy a legjobb legyen a kirakózás, a következőkre érdemes odafigyelni a kirakó kiválasztásakor.

A puzzle témája nagyon fontos a szórakozás szempontjából, mivel akár több órát is el fogsz tölteni az adott kirakóval, ezért olyan témát, képet kell választani, amellyel szívesen foglalkozol akár órákon keresztül is.

Az eltöltött időre és a szórakozás mértékére a puzzle nehézségi szintje és darabszáma is hatással lesz. Érdemes a gyakorlottsági szintnek megfelelő puzzle-t választani a maximális kikapcsolódáshoz. Ha túl egyszerűt választasz, akkor gyorsan ki tudod rakni, így nem biztos, hogy elég tartalmas lesz a szórakozás. Ha túl nehezet választasz, akkor könnyen lehet, hogy a kikapcsolódás helyett frusztráció vár rád, ami megint csak nem fog megfelelő szórakozást eredményezni.

Ha a gyártók oldaláról közelítjük meg a kérdést, akkor a nevesebb gyártók kirakóit érdemes választani, mert ezek szinte biztosan minőségben is jobbak, mint a kevésbé ismert kirakók. Egyszeri kirakásnál nem biztos, hogy minőségbeli különbségek kijönnek, de ha többször is játszani fogtok az adott kirakóval, akkor fontos, hogy időtálló puzzle-t vegyél.

Plusz javaslat: ha gyakran fogtok kirakózni, akkor megérheti beruházni egy speciális puzzle asztalra is. Ezek az asztalok kimondottan kirakózáshoz készülnek, nagy felülettel rendelkeznek, többen is odaférnek a puzzle-höz, és forgathatók is.

Back to top