Jelenlegi hely

Bízd szakemberre a térkő lerakást

Bízd szakemberre a térkő lerakástAhogy általában a legtöbb ház körüli munka, teendő esetén, úgy térkövezés előtt is sokan úgy gondolják, hogy nem fizetnek ők a munkáért szakembernek, hanem inkább saját maguk végzik el a feladatokat. Vannak olyan teendők, amikor ez a hozzáállás működik, azonban tisztában kell lenni azokkal a helyzetekkel, amikor megéri a szakember a pénzét. Az egyik ilyen a térkő lerakás.

A térkövezés sajátossága, hogy már az anyagköltség sem kevés, ahhoz képest a munkadíj eltörpül általában. Ha saját magad fogod lerakni a térköveket, akkor nem megfelelő lerakás esetén hiába minőségi alapanyagokat használsz, azok sem fogják tudni jól ellátni a feladatukat.

A térkő lerakás nem csak annyiból áll, hogy a megvásárolt térköveket kell egymás mellé helyezgetni, hanem már az előkészületek is rendkívül fontosak. Az első lépés általában a földmunka, mivel elő kell készíteni a talajt. A szakemberek ezt gyakran géppel végzik, de kézzel is tökéletes munkát fognak végezni, szemben a legtöbb laikussal. A következő lépés az alapozás, amely megint nagyon fontos, nem megfelelő alapozással ugyanis elveszítheti funkcióját a térkő, és feleslegesen dolgoztál csak.

Ahogy a legtöbb építkezési teendő, a térkövezés is pontos rétegrenddel rendelkezik, amit követni kell. A rétegrend kialakítása számos különböző feladatból áll, melyeket szakszerűen kell elvégezni. Furcsának tűnhet, de a legegyszerűbb a legutolsó lépés, a térkövek lerakása, de az azt megelőző teendőknek tökéletesnek kell lenni ahhoz, hogy a térkő a lehető legjobban el tudja látni funkcióját.

Back to top