Jelenlegi hely

Fontos, hogy fiatal korban sajátítsuk el az olvasást

Fontos, hogy fiatal korban sajátítsuk el az olvasástAz első osztályos tanulmányok nem tűnnek túl nehéznek, gyakorlatilag olvasni és számolni tanulnak meg a gyerekek ebben a korban, azonban ez az időszak jelentősen meghatározza a későbbi fejlődésüket is. Bejegyzésünkben az olvasás megfelelő elsajátításának előnyeiről lesz szó.

Az olvasás már a további tanulmányokra rányomja a bélyegét. Minél fiatalabb korban tanul meg valaki rendesen olvasni, annál nagyobb az esélye, hogy a magasabb szintű tanulmányokat is sikerrel fogja teljesíteni. Ha a tananyagokat a nem megfelelő olvasás miatt több ideig tart feldolgozni, megérteni valakinek, akkor a hátránya a kortársaihoz képest évről évre növekedni fog, és a vártnál nehezebben fogja venni az akadályokat. Az olvasás szeretete a szókincsre és a kifejezőkészségre is jó hatással van. Ez különösen fontos fiatal korban, amikor az alapvető szókincsünket alakítjuk ki.

A rendszer olvasás a képzelőerőre és a kreativitásra is nagy hatással jár. Gyerekkorban kevesebb inger ér minket, ezért ebben az időszakban minden ilyen ingernek a hatása felerősödik. Az olvasmányok, könyvek csak leírt szövegek, a „képeket” a képzeletünk teszi a történetek mögé.

A legtöbb gyermek az iskola első osztályában találkozik először az olvasással, és ott is sajátítja azt el. Nem mindenkinek elegendő azonban a tanórai foglalkozás, hanem otthoni gyakorlásra, foglalkozásra van szükségük. Ehhez a szülőknek is lehetősége van olvasás gyakorló beszerzésére, mely segítségével saját maguk tudják fejleszteni gyermekük olvasási készségeit.

Back to top