Jelenlegi hely

Hogyan válasszunk cégkivonat szolgáltatót?

Hogyan válasszunk cégkivonat szolgáltatót?Hogyan válasszunk cégkivonat szolgáltatót?

Ha cégkivonatot szeretnénk igényelni, akkor egy gyors Google keresés után láthatjuk, hogy erre rengeteg különböző weboldalon lehetőségünk van. De hogyan tudjuk kiválasztani a sok szolgáltató közül a legjobbat? A következő szempontok alapján.

Először is érdemes rákeresni a vállalkozás nevére a Google-ben. A cégkivonat szolgáltatók weboldalán meg kell, hogy találjuk a cég nevét is. Ha nem találjuk esetleg, akkor az egyből egy rossz jel, és keressünk másik szolgáltatót.

A cégkivonatban található adatok hitelességét a Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat biztosítja. Olyan szolgáltatót keressünk, ahol ilyen hiteles adatokat fog tartalmazni a cégkivonat.

Nagyon fontos a megbízhatóság is, ügyeljünk arra, hogy tapasztalt, több éve működő szolgáltatótól igényeljünk cégkivonatot. Ha tapasztalt céget választunk, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy megfelelő dokumentumot kaptunk, a lehető leggyorsabban.

Érdemes megnézni az egyes szolgáltatóknál, hogy milyen extra szolgáltatásokkal rendelkeznek. Ilyenek pl. a bankkártyás fizetés, a regisztráció nélküli vásárlás, vagy a mobilra optimalizált weboldal. Ezek mind felgyorsítják, leegyszerűsítik a cégkivonat igénylésének folyamatát.

Mivel egy cégkivonatot általában valahol be kell mutatni, mellékelni kell, ezért több szolgáltató vállal ún. dropshipping szolgáltatást is. Ennek a lényege, hogy nem mi kapjuk kézhez az igényelt dokumentumot, hanem a felhasználás helyére szállítják ki azonnal, megkönnyítve ezzel a céges ügyintézést.

Back to top